24 March 2020

Schoolexamens klas 4 stoppen per direct

Vandaag heeft de minister aangekondigd dat de centrale examens en de praktijkexamens dit jaar niet doorgaan vanwege de coronacrisis. De cijfers die behaald zijn van het schoolexamens zijn bepalend voor het eindcijfer.
Dit betekent in de praktijk dat we de periode tussen nu en 1 juni kunnen gebruiken om schoolonderzoeken af te ronden en herkansingen te doen.

Momenteel zitten we in de schoolonderzoekweek. De schoolonderzoeken zouden tot en met vrijdag duren. De scholen van CVO-AV hebben echter besloten om de schoolonderzoeken op te schorten dus niet door te laten gaan tot een later moment. Dit geeft ons de tijd om te onderzoeken hoe we (nog) beter kunnen voldoen aan de normen die het RIVM stelt aan het bijeenkomen van het aantal mensen.
Er zijn leerlingen die individuele afspraken hebben gemaakt met een docent. Deze afspraken gaan wel door. Dit gaat hier altijd om afspraken één op één.

Ik realiseer me dat het vervelend is, om op het moment dat uw kind druk bezig is zich voor te bereiden op een schoolonderzoek, te horen dat het niet doorgaat. De situatie is echter niet anders.
Aanstaande vrijdag ontvangt u van mij een bericht over de wijze waarop en wanneer we de SE week gaan afmaken.

Ik wens u en uw gezin een goede gezondheid,

Met vriendelijke groet,
CVO-AV locatie Schans

J.A.M. Vink
directeur