24 juni 2014

Leerlingen klas 3 op stage

Benieuwd naar de ervaringen van onze leerlingen ?

 

Lisa Kant loopt stage bij de bibliotheek in Giessen! 

Ik loop stage bij de bibliotheek in Giessen. Zelf dacht ik dat het heel saai zou zijn, maar dat dacht ik helemaal verkeerd. Toen ik aankwam bij de bibliotheek was ik heel zenuwachtig maar de zenuwen gingen al snel weg toen ik hartelijk werd ontvangen . Ik kon meteen beginnen met het schoonmaken van boeken. Toen we pauze hadden maakte ik kennis met de andere medewerkers die waren allemaal heel aardig tegen me. De sfeer in de bibliotheek is heel leuk en erg fijn. Ook kan ik het erg goed vinden met mijn collega’s.

De tweede dag mocht ik boeken terug zetten op de goede plaats. In het begin was het wel even zoeken waar alles moest staan, al snel wist ik wel waar alles moest staan.

De derde dag moest ik koppelings-stickers plakken in boeken die nog niet in het systeem stonden, mijn collega zetten vervolgens de boeken in het systeem. Dit was vermoeiend, maar wel leuk.

Ik ben heel erg blij dat ik bij de bibliotheek terecht kon voor mijn stage.

Nu heb ik nog een week stage te gaan bij de bibliotheek en ik ga het werk en de leuke medewerkers  zeker missen als ik klaar ben met mijn stage. Maar nu kan ik nog wel een hele week genieten van het werk in de bibliotheek!

 

Groetjes Lisa Kant 3c

 

 

Elisa Romijn loopt stage bij Zwaluw Reizen: 

Op maandag 23 juni had ik mijn eerste stagedag bij het bedrijf Zwaluw Reizen in Giessen. Ik was best zenuwachtig, maar vooral benieuwd.

Ik moest om half negen beginnen. Toen ik eenmaal daar was werd ik ontvangen door Annette Boterblom. We gingen eerst koffie drinken en ondertussen stelde ik me voor aan de medewerkers en zij aan mij.

De medewerkers waren hele aardige en leuke mensen. Daarna ging ik mappen in het archief stickeren op data. Wat later om een uur of tien kwam Marjonne. Ik ging samen met haar werken die dag. Zij liet me alles zien wat ze altijd doet als ze gaat werken. We zaten samen aan een groot bureau vlakbij de balie. We gingen eerst de mail doorkijken wat er allemaal geregeld moest worden voor klanten of vragen, die klanten hadden, beantwoorden. Ook liet ze me zien dat ze een speciaal programma hadden op de computer voor de touringcarbranche. Hiermee kun je o.a. offertes en bevestigingen maken. Op een gegeven moment had Marjonne me al veel uitgelegd over het werk en mocht ik zelf dingen doen. Ik heb bijvoorbeeld brieven gevouwen en gefrankeerd, koffie gezet voor de gasten, mappen geordend op nummers en getelefoneerd.

Dat laatste vond ik zelf heel spannend en leuk. Ik had ook twee pauzes waar ik gepraat heb met medewerkers over wat zij allemaal doen in het bedrijf etc. Om een uur of vier ging ik in mijn stageboek schrijven over de eerste dag. En ik kwam in gesprek met Henry Pijnenburg. Hij vertelde wat zijn functie in het bedrijf was en waar hij mee bezig was. Ik vond dit erg interessant. Als ik nu terug kijk op de eerste stagedag had ik niet verwacht dat het zo was. Ik dacht misschien is het wel saai of niet leuk. Maar dat was totaal niet zo. Het werk is heel uitdagend en verschillend. Ik ben nu al veel te weten gekomen over het werk. Nu op naar de volgende dag. Ik ben benieuwd wat we nu allemaal gaan doen.

 

Groetjes, Elisa

 

Joany Schreuder loopt stage bij tandartspraktijk Yvel in Werkendam:

 

Hoi, ik ben Joany Schreuder en loop stage bij de Tandartspraktijk Yvel in Werkendam. Op maandag 23 juni werd ik om 9:00 uur hartelijk ontvangen door mijn stagebegeleidster Corrie Kornet. Met mijn lichtblauwe poloshirt en witte broek mocht ik voor het eerst in een behandelkamer kijken bij Sacha. Ondertussen leerde ik veel dingen doen, zoals de behandelkamers schoonmaken en spullen sorteren. Ik leerde niet alleen Sacha kennen, maar ook mevr. Yvel, Mariette en Tessa. Tijdens deze stage krijg ik het beroep van alle kanten te zien. Zo zie ik hoe een mondhygiëniste, tandarts, tandartsassistente en een manager, achter de balie, te werk gaan. Nu zijn we alweer in de tweede week van de stageperiode. Tot nu toe heb ik het heel erg naar mijn zin en vind het heel prettig om met de mensen van deze praktijk te werken. Kortom: ik ben blij dat ik deze stage heb gekozen!  Groetjes, Joany

 

 

Femke Ketting:

Ik loop stage bij Bistro de Heerlijckheid in Sleeuwijk, in de keuken. Het was de eerste dagen wel even wennen. Ik wist bijvoorbeeld nog niet waar alles stond, nadat ik een kleine rondleiding had gekregen wist ik gelukkig al een hoop te vinden. De eerste dagen heb ik in de keuken gestaan om dingen te snijden en op te dienen. Daarna mocht ik een dagje mee met de catering, daar heb ik geleerd hoe je moet werken in de bediening. De andere dagen mocht ik weer in de keuken staan, toen mocht ik onder andere gehakt maken met de gehaktmolen, ijstaart, carpaccio enzovoort. Voor het werken in de keuken moet je stressbestendig zijn. De eerste week was zeer leerzaam. En ik heb nu al zin in de komende dagen

 

Groetjes Femke

 

Fleur Kant:

Afgelopen week en deze week loop ik stage bij apotheek de Kruijf. Maandag 23 juni moest ik om 9 uur aanwezig zijn. Ik stelde mij direct voor aan alle apotheek-assistenten. Ik kreeg een rondleiding door de apotheek van mevrouw Lobregt. Daarna mocht ik mee met een apothekersassistent voor het rondbrengen van medicijnen door Werkendam, dat is een extra service voor mensen die bijvoorbeeld niet naar de apotheek kunnen lopen. In de afgelopen dagen heb ik al veel geleerd. Ik heb geleerd hoe je tubes
en capsules moet klaarmaken. Ook heb ik met behulp van een medicijnrobot de medicijnen bij de juiste personen gesorteerd. Je moet dan de barcode scannen en dan komen de medicijnen vanzelf uit de robot rollen, zo niet dan moet je de medicijnen opzoeken in de lade van de apothekerskast, koelkast of in het magazijn. Ook heb ik medicijnrollen die zijn aangepast
geknipt. En heb ik etiketjes op de medicijnen geplakt. 's Morgens komen de medicijnen die besteld zijn binnen en mocht ik ze allemaal sorteren. De
handverkoopmiddelen mocht ik in de schappen zetten.
De eerste stageweek heb ik met veel plezier gedaan, alle medewerkers zijn erg aardig en ik heb al veel geleerd. Ik hoop in de komende week nog meer
te weten te komen over het werken in een apotheek.

 

Groetjes, Fleur Kant

 

Hoi, wij zijn Denise en Sylvana. Wij lopen stage bij de organisatie Bart in de gemeente Werkendam.

Op maandag 23 juni was onze eerste dag dat we stage gingen lopen. We zijn bij de BSO Villa Kakelbont in Sleeuwijk begonnen. Op deze dag leerde we Gidion kennen. We hebben samen met Gidion en de kinderen leuke activiteiten gedaan op BSO, zoals: levend stratego en knotsbal. We zijn al bij verschillende activiteiten geweest om te helpen. Onder andere bij tennis en badminton. Hierbij hebben we kennis gemaakt met andere collega’s van Gidion die ook werken bij Bart. We hebben  Nick, Marjolein en Suzanne leren kennen.

Doordat we zoveel verschillende activiteiten hebben gedaan met de kinderen hebben we geleerd hoe we het beste met ze kunnen omgaan. Het is fantastisch om de kids bezig te zien met de sport die ze aan het beoefenen zijn, daar worden wij ook enthousiast van. Het is heel leuk om lekker met ze bezig te zijn. Door deze stage komen we meer te weten over sport en bewegen. We zijn nu bezig met onze 2e stage week we vinden het erg jammer als het weer afgelopen is.

 

Groetjes, Denise en Sylvana.

 

Chanel Sterrenburg:

Ik loop stage bij Hoepelman kappers academy in Vlijmen. Dat is een soort school waar je voor kapper gaat leren. De opleiding duurt twee jaar.  Maar ik vind het eigenlijk geen school, want het lijkt er niet eens op. Je hebt een lokaal, maar dat is het dan wel. Voor de rest heb je dan nog een kapsalon erbij. Daar komen klanten en maken ze een afspraak enzo. Voor klanten is daarheen gaan natuurlijk goedkoper omdat ze geknipt worden door leerlingen die die opleiding volgen. Daarom mocht ik ook zoveel doen. Eigenlijk alles wel behalve knippen, maar dat is logisch.  Ik begon vorige week maandag en morgen, donderdag, is mijn laatste dag. Ik heb heel veel geleerd in deze 2 weken. Direct de eerste dag mocht ik al beginnen met de haren wassen van de klanten en natuurlijk koffie en thee brengen en dat soort dingen. Ook heb ik nog leren watergolven en uitgroei verven. Haren stijlen en föhnen kon ik al wel. Er zit een grote kans in dat ik hier mijn vervolgopleiding ga doen. Ik heb er veel nieuwe mensen leren kennen en ik vond het echt heel leuk ! 

Groetjes, Chanel.

 

Cindy de Haas:

 

Ik heb stage gelopen bij 't Woerkums Reisbureau, om te kijken of dit misschien wel is wat ik later zal willen doen.

 

Tijdens deze stage moest ik o.a veel vakanties boeken. Als je een vakantie hebt geboekt komen 3 weken voor vertrek de tickets binnen, deze print je uit en doe je dan netjes in een mapje en je mailt naar de klant dat de tickets klaar liggen om te worden opgehaald.

 

Je moet soms ook nog voor dat je een vakantie kan boeken een offerte doormailen naar de klant met verschillende accommodaties, dit vond ik zelf het moeilijkste.

 

Ik heb het zeer naar mijn zin gehad. Ik ben ook heel blij dat ik hier stage heb gelopen, omdat ik er nu achter ben dat het toch niet precies is wat ik later wil gaan doen. 

 

Groetjes, Cindy

 

Hallo, wij zijn Sanne en Sanne,  we hebben de afgelopen twee weken stage gelopen op basisschool     ,, De Kandelaar “ in Rijswijk. Ieder bij een kleuterklas. We hadden allebei de helft van groep 1 en de helft van groep 2. Onze eerste stagedag werden wij hartelijk ontvangen door meester Gerco, dat was op maandag 23 juni. We kregen allebei een plekje in de kleuterklas waar we twee weken lang zijn gebleven. Het was heel leuk om te doen. We mochten kinderen helpen, de administratie doen, en meehelpen met activiteiten. We hebben een goed beeld gekregen  hoe het is om op een basisschool te werken en het lijkt ons erg leuk om dit beroep later ook te gaan doen. We vonden het echt super leuk om zo bezig te zijn met die kinderen en we vinden het jammer dat de twee weken nu voorbij zijn. Als het aan ons had gelegen hadden we wel langer willen blijven.

 

Groetjes, Sanne en Sanne

 

Op de foto's staan nog een aantal leerlingen:

 

 

Annette van Brink loopt stage bij Altenahove. Zij werkt tijdelijk bij de activiteitenbegeleiding, samen met oudleerling Mirjam van Maastricht!

 

De Sprankel in Dussen heeft een goede stagiaire aan Daniëlle Treffers.

 

De kinderen van groep 2B van de Morgenster in Sleeuwijk zijn ontzettend blij met hun stagiaire Fleur!

 

 

Wat een kanjers hebben wij op de Schans!