11 januari 2017

Een kijkje in de keuken…

Op woensdag 11 januari jl. vond de tweede doe-middag plaats. Ruim 60 leerlingen van diverse basisscholen maakten op een leuke en actieve manier kennis met onze school.

Vanaf schooljaar 2017-2018 zullen wij op de Schans 3 nieuwe VMBO Profielen aanbieden: Economie en Ondernemen, Zorg en Welzijn en Dienstverlening en Producten. Tijdens de doe-middag kregen de leerlingen een ‘kijkje in de keuken’.

Bij het profiel Economie en Ondernemen werden producten vergeleken. Welke producten zijn nou het best? Dit werd onderzocht door te kijken en vergelijken. Er werden mooie reclamefolders gemaakt en cadeautjes ingepakt.

Bij Zorg en Welzijn werd een stukje EHBO gedaan: de leerlingen tekenden een zwaluwstaartje en maakten deze ook echt. Daarna werd het zwaluwstaartje vakkundig bij een medeleerling aangebracht 😉 Er stond een heerlijk menu in het schoolrestaurant, helaas mocht er niet van gesnoept worden… de leerlingen vulden vragenlijsten in over de bereidingswijze van de verschillende gerechten. Natuurlijk werd er ook lekker gekookt. En uiteraard mochten de pizzabroodjes ‘gekeurd’ worden.

Bij Dienstverlening en Producten werd gefietst! En bloeddruk gemeten. We willen natuurlijk wel weten of onze aanstaande brugklassers in goede conditie verkeren 😉 Verder hebben de leerlingen een stoomkring aangesloten en maakten zij een leuk aandenken voor thuis.

We kijken terug op een geslaagde middag en zeggen graag tot ziens op onze Open dag op woensdag 25 januari a.s.